الدجاج الحار المشوى على الفحم
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الدجاج الحار المشوى على الفحم
المقادير:
دجاجة كاملة
2 فلفل أحمر حامي مجفف
ملعقة صغيرة فلفل أسود
ملعقة كبيرة ريحان مجفف
ملعقة كبيرة زعتر مجفف
2 ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة كمون
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة قرفة
علبة مياه غازية (كانز)
عصير ليمون
طريقة التحضير:
1- اطحني كل المكونات الجافة (السكر – الملح والفلفل – فلفل أحمر – كمون – زعتر – ريحان – قرفة) في مطحنة أو خلاط علشان يختلطوا كويس أوي.
2- نظفي الدجاجة كويس أوي، وخدي نصف كمية التتبيلة اللي عندك وتبلي بها الدجاجة كويس، وحاولي تركزي التتبيلة تحت الجلد علشان الدجاجة تبقى متتبلة كويس، وحطي عليها عصير ليمون من الخارج.
3- حطي الدجاجة في كيس بلاستيك، ودخليها التلاجة وسيبيها لمدة 4 ساعات، ويفضل إنك تتركيها طوال الليل.
4- سخني الفحم في الشواية أو سخني الجريل -على حسب اللي هتستخدميه- وسيبيها لحد ما توصل للدرجة حرارة عالية، وممكن تستخدمي شواية البوتجاز.
5- افتحي الكانز، وخلّي فيها نصف الكمية، وحطي فيها نصف كمية التتبيلة اللي كنت مجهزاها وقلبيهم مع بعض، وبعدين دخلي العلبة جوه الدجاجة وخليها واقفة.
6- حطيها على الشواية وهي واقفة وغطيها، واتركيها لمدة ساعة أو لحد ما تحسي إنها استوت، واتركيها تبرد وبعدين قدّميها
وبالصحة والهنا,,,
الفجر القادم- مدير عام
مواضيع مماثلة
» عمل دقوس الحار .. نوعين
» طريقة الكفتة المشوية على الفحم
» مدفونة الدجاج بالصور
» تحضير الدجاج على الطريقة الهندية
» طريقة الكفتة المشوية على الفحم
» مدفونة الدجاج بالصور
» تحضير الدجاج على الطريقة الهندية
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى