اكلتى النهاردة (خبيزة )و كمونية و فراخ مشوية تعالى اعلمك طريقة الخبيزة
صفحة 1 من اصل 1
اكلتى النهاردة (خبيزة )و كمونية و فراخ مشوية تعالى اعلمك طريقة الخبيزة
ت انا جايبة لكم النهاردة طريقة طبخ الخبيزة
نسمى و ندخل على المقادير
- خبيزة متقطفة و مغسولة
2 - كزبرة خضراء
3 - ثوم
4 - شوربة
5 - طماطاية كبيرة او 2 صغيرين
6 - ملح و فلفل و بهارات و كزبرة ناشفة
7 - معلقتين رز ناشف
اول حاجة هنغسل الخبيزة كويس جدا بعد ما نقطفها باننا نحطها فى حلة تحت الحنفية و ننشلها من المية فى مصفاة و نكرر العملية كذا مرة لحد لما نلاقى المية بقت رايقة و مفيهاش تراب و لا رمل
بعد كده نحطلها مية نضيفة و نرفعها على النار علشان تتسلق كويس و نعرف انها استوت بعد حوالى نصف ساعة نطلع ورقة و نضغط عليها باصابع الايد لو اتهرت بين صوابعك و انت بتفركيها يبقى كده استوت لو جامدة و ما رضيتش تتفرك يبقى لسه و نسيبها على النار شوية كمان
بعد ما تستوى نصفيها فى مصفاة و نسيبها تهدى شوية
و بعد كده نحطها فى الخلاط بتاع العصير و نحط معاها الطماطم و الكزبرة الخضراء و الشوربة و نضربها كويس لحد لما تنعم
نرجعها الحلة تانى و نضيف لها الرز المغسول و المنقوع شوية و نسيبها تستوى لحد لما نلاقى الرز استوى و الخبيزة تخنت و بقى لها قوام و ما بقتش سايلة زى الاول
و ما ننساش نظبط الحدق و نضيف الملح و الفلفل و رشة بهارات صغيرة
و الخطوة الاخيرة اننا بنعمل لها طشة زى بتاعت الملوخية بالضبط ندق التوم معاه كزبرة ناشفة و نحمرهم فى ملعقة سمن و لما لونها يبقى ذهبى نطشها على الخبيزة
و نسيبها تاخد غلوة مع التوم 3 دقايق و نطفى و انا بعملها لازم بيكون معاها صلصة كمونية و دى طريقتها سهلة اننا بنجيب توم مفروم و عليه كمون و نحمره فى سمنة و نضيف له الطماطم المعصورة و شوية كمون كمان و ملح و فلفل و لما تتسبك الطماطم نزودها شوربة و لما تغلى نطفى و نغرفها
و عملت فراخ مشوية كلنا بنعرف نعملها ماشاء الله المنتدى مليان طرق مختلفة للفراخ المشوية و قدمت معاهم رز بالشعرية و مخلل جزر و لفت و فلفل كمان
و دى صورة السفرة كلها و الاطباق الى عملتها و على راسهم طبق الخبيزة وصفتى النهاردة يارب يكون عجبكم
مواضيع مماثلة
» أنشودة بعد النهاردة للمنشد أحمد سعيد
» تليفونك بيرن من رقم غريب..تعالى اقولك مين؟؟؟؟
» طريقة عمل لفشار بأنواعة
» ♦♥♠ طريقة عمل الدونات♥♠♦
» طريقة عمل الحواوشي
» تليفونك بيرن من رقم غريب..تعالى اقولك مين؟؟؟؟
» طريقة عمل لفشار بأنواعة
» ♦♥♠ طريقة عمل الدونات♥♠♦
» طريقة عمل الحواوشي
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى