(ورقة اللحمة)بالصور و الشرح
صفحة 1 من اصل 1
(ورقة اللحمة)بالصور و الشرح
جايبة لكم النهاردة اكلة دايما بعملها فى العيد لانها بتبقى واو بصراحة باللحمة الضانى و لما عملتها بلحمة عادية ما كانتش اوى و لازم كل عيد نعملها فى يوم من الاربعة طبعا بعد الفتة و الرقاق يا سلام عليهم برضه باللحمة الضانى مممممممم
المقادير
لحمة ضانى - بطاطس - طماطم مقطعة ترنشات بصل ترنشات - فصين توم مقطعين صغير
ملعقة سمن - ملح و فلفل و بهارات و ورق لورى و حبهان - ورق زبدة - ورق المونيوم
الطريقة يا حلوين
بنقطع البصل و الطماطم و الثوم و نحط عليهم الملح و الفلفل و البهارات و اللورى و الحبهان و معلقة السمنة و ممكن الاستغناء عن السمنة انا بصراحة قلت كفاية الدسم الى فى اللحمة الضانى و كفاية كوليسترول كده
و دى هتبقى الخلطة بتاعتنا الى هنستعملها فى الصينية
هنجيب بعد كده صينيتنا و نفرد فيها ورق الالمونيوم الاول زى كده
و بعدين فوق الالمونيوم نحط ورق الزبدة زى كده
و نبدا نحط اول طبقة من الخلطة الى مجهزينها
تانى طبقة بطاطس
فوق البطاطس خلطة تانى
و بعدين صاحبة المقام الرفيع اللحمة الضانى
و نخلى بالنا ان اللحمة تكون من غير عظم يعنى مشفية يا حلوين
و بعدين نحط فوق اللحمة مقدار من الخلطة برضه
ثم طبقة بطاطس و فى الاخر طبعا طبقة من الخلطة
هنحط كوباية مية علشان ما تتحرقش قبل ما نقفل الصينية
ونقفل بعد كده الاول الورق الزبدة و بعده الورق الالمونيوم
و نحطها على عين البوتجاز من فوق شوية لحد لما نسمعها بتغلى و نسيبها ربع ساعة لحد ما نسخن الفرن بتاعنا كويس
و بعدين ندخلها الفرن و هى بتاخد حوالى ساعتين بس فى النص كده لازم نفتح عليها و نزودها شوية مية او شوربة طبعا احسن علشان ما تنشفش مننا و تتحرق
و ده شكلها النهائى بعد ما خرجت من الفرن
بتمنى تكون الوصفة عجبتكم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى