الرز بالبشاميل ان شاء الله يعجبكم
4 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
الرز بالبشاميل ان شاء الله يعجبكم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ان شاء الله تكونوا جميعا بخير انا النهاردة هشأرك بالرز بالبشاميل اللي انا مشهورة بيه في العيلة وديما جوزي وحماتي يطلبوه مني نقول بسم الله الرحمن الرحيم ونتوكل علي الله
المقادير
3 اكواب رز
نص كيلو بسلة
نص كيلو لحمة معصجة
3 اكواب بشاميل
بصل مفروم ناعم للبسلة
ملح +فلفل
الطريقة
اولا علشان نعصج اللحمة افرمي بصلة وحمريها في السمن او الزيت زي ما بتستخدمي لغاية ما يبقي لونها دهبي ضيفي عليها اللحمة المفرومة وسيبيها علي نار هادية ممكن تتبليها بس بلاش الملح خليه قرب السواء وممكن تخلي التتبيل كله لما تقرب اللحمة تستوي
اما بالنسبة للبشاميل فانا باحب اخلط كل المقادير للبشاميل علي البارد يعني اللبن والدقيق والملح والفلفل وحتة زبدة صغيرة كدة وبالمناسبة باحط لكل كوباية لبن ملعقة ونص كبيرة دقيق وأقلب كله بالمضرب السلك اليدوي وعلي نار بسيطة خالص لغاية ما يستوي
نيجي بقي للبسلة في حلة تانية حطي معلقة زيت درة والبسلة مع البصلة المفرومة ورشة ملح ورشة فلفل اسود وسيبيها هتستوي في المية بتاعتها وان احتاجت شوية مية صغيرة حطي
الرز بقي اغسليه كويس وحطي معلقة سمن او زيت زي ما بتحبي في حلة تسخن وعليه الرز شوحيه وبعدين حطي حوالي 3 ونص كوبيات مية مغلية وسيبيه يتشرب وهدي النار عليه
بعد كل المكونات ما تستوي ضيفي البسلة للرز واخلطيهم مع بعض وفي قالب بايركس حطي نص كمية الرز والبسلة وسويهم بايديك وافردي اللحمة المعصجة في النص وبعدين حطي بقية الرز والبسلة واضغطي بايديك وانتي بتساويها في القالب وغطي وش الصينية او القالب بالبشاميل وحطيها تحت الشواية علشان البشاميل ياخد لون وبالهنا والشفا
طبعا كان نفسي انزل لكم الصور لكن والله بنتي قاعدة علي رجلي هرستني يا دوب كتبت الموضوع
المقادير
3 اكواب رز
نص كيلو بسلة
نص كيلو لحمة معصجة
3 اكواب بشاميل
بصل مفروم ناعم للبسلة
ملح +فلفل
الطريقة
اولا علشان نعصج اللحمة افرمي بصلة وحمريها في السمن او الزيت زي ما بتستخدمي لغاية ما يبقي لونها دهبي ضيفي عليها اللحمة المفرومة وسيبيها علي نار هادية ممكن تتبليها بس بلاش الملح خليه قرب السواء وممكن تخلي التتبيل كله لما تقرب اللحمة تستوي
اما بالنسبة للبشاميل فانا باحب اخلط كل المقادير للبشاميل علي البارد يعني اللبن والدقيق والملح والفلفل وحتة زبدة صغيرة كدة وبالمناسبة باحط لكل كوباية لبن ملعقة ونص كبيرة دقيق وأقلب كله بالمضرب السلك اليدوي وعلي نار بسيطة خالص لغاية ما يستوي
نيجي بقي للبسلة في حلة تانية حطي معلقة زيت درة والبسلة مع البصلة المفرومة ورشة ملح ورشة فلفل اسود وسيبيها هتستوي في المية بتاعتها وان احتاجت شوية مية صغيرة حطي
الرز بقي اغسليه كويس وحطي معلقة سمن او زيت زي ما بتحبي في حلة تسخن وعليه الرز شوحيه وبعدين حطي حوالي 3 ونص كوبيات مية مغلية وسيبيه يتشرب وهدي النار عليه
بعد كل المكونات ما تستوي ضيفي البسلة للرز واخلطيهم مع بعض وفي قالب بايركس حطي نص كمية الرز والبسلة وسويهم بايديك وافردي اللحمة المعصجة في النص وبعدين حطي بقية الرز والبسلة واضغطي بايديك وانتي بتساويها في القالب وغطي وش الصينية او القالب بالبشاميل وحطيها تحت الشواية علشان البشاميل ياخد لون وبالهنا والشفا
طبعا كان نفسي انزل لكم الصور لكن والله بنتي قاعدة علي رجلي هرستني يا دوب كتبت الموضوع
ربي انت اعلم بحالي- داعيه جديده
رد: الرز بالبشاميل ان شاء الله يعجبكم
ما شاء الله حبيبتى ربنا يخليلك بنتك وتفرحى بيها
الاكله شكلها جميله انا ان شاء الله اجربها
ونغير طعم الرز المعتاد
الاكله شكلها جميله انا ان شاء الله اجربها
ونغير طعم الرز المعتاد
رد: الرز بالبشاميل ان شاء الله يعجبكم
ربنا يبارك لك يا اختي جربيه ان شاء الله يعجبكزهرة الجبل كتب:ما شاء الله حبيبتى ربنا يخليلك بنتك وتفرحى بيها
الاكله شكلها جميله انا ان شاء الله اجربها
ونغير طعم الرز المعتاد
ربي انت اعلم بحالي- داعيه جديده
رد: الرز بالبشاميل ان شاء الله يعجبكم
رااااااااااااااااااااااااائع
بااااااااااااااارك الله فيك
يارب
بااااااااااااااارك الله فيك
يارب
دروب عائدة لله- مشرفة منتدى القرآن الكريم والتفسير
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى