منتديات دموع التائبين
اهلا ومرحبا بكم اخواتى المؤمنات التائبات الداعيات الى الله من تريد الانضمام الى منتدانا تضغط على كلمة تسجيل جمعنا الله واياكم فى جنات النعيم مع حبيبنا محمد صلى الله عليه وسلم

اكلتى النهاردة (خبيزة )و كمونية و فراخ مشوية تعالى اعلمك طريقة الخبيزة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

اكلتى النهاردة (خبيزة )و كمونية و فراخ مشوية تعالى اعلمك طريقة الخبيزة

مُساهمة من طرف زهرة الجبل في الأربعاء يناير 30, 2013 1:09 pm



ت انا جايبة لكم النهاردة طريقة طبخ الخبيزة

نسمى و ندخل على المقادير



- خبيزة متقطفة و مغسولة
2 - كزبرة خضراء
3 - ثوم
4 - شوربة
5 - طماطاية كبيرة او 2 صغيرين
6 - ملح و فلفل و بهارات و كزبرة ناشفة
7 - معلقتين رز ناشف



اول حاجة هنغسل الخبيزة كويس جدا بعد ما نقطفها باننا نحطها فى حلة تحت الحنفية و ننشلها من المية فى مصفاة و نكرر العملية كذا مرة لحد لما نلاقى المية بقت رايقة و مفيهاش تراب و لا رمل



بعد كده نحطلها مية نضيفة و نرفعها على النار علشان تتسلق كويس و نعرف انها استوت بعد حوالى نصف ساعة نطلع ورقة و نضغط عليها باصابع الايد لو اتهرت بين صوابعك و انت بتفركيها يبقى كده استوت لو جامدة و ما رضيتش تتفرك يبقى لسه و نسيبها على النار شوية كمان



بعد ما تستوى نصفيها فى مصفاة و نسيبها تهدى شوية



و بعد كده نحطها فى الخلاط بتاع العصير و نحط معاها الطماطم و الكزبرة الخضراء و الشوربة و نضربها كويس لحد لما تنعم



نرجعها الحلة تانى و نضيف لها الرز المغسول و المنقوع شوية و نسيبها تستوى لحد لما نلاقى الرز استوى و الخبيزة تخنت و بقى لها قوام و ما بقتش سايلة زى الاول
و ما ننساش نظبط الحدق و نضيف الملح و الفلفل و رشة بهارات صغيرة



و الخطوة الاخيرة اننا بنعمل لها طشة زى بتاعت الملوخية بالضبط ندق التوم معاه كزبرة ناشفة و نحمرهم فى ملعقة سمن و لما لونها يبقى ذهبى نطشها على الخبيزة





و نسيبها تاخد غلوة مع التوم 3 دقايق و نطفى و انا بعملها لازم بيكون معاها صلصة كمونية و دى طريقتها سهلة اننا بنجيب توم مفروم و عليه كمون و نحمره فى سمنة و نضيف له الطماطم المعصورة و شوية كمون كمان و ملح و فلفل و لما تتسبك الطماطم نزودها شوربة و لما تغلى نطفى و نغرفها
و عملت فراخ مشوية كلنا بنعرف نعملها ماشاء الله المنتدى مليان طرق مختلفة للفراخ المشوية و قدمت معاهم رز بالشعرية و مخلل جزر و لفت و فلفل كمان





و دى صورة السفرة كلها و الاطباق الى عملتها و على راسهم طبق الخبيزة وصفتى النهاردة يارب يكون عجبكم




____________سبحان الله والحمد لله ولا اله الا الله والله اكبر



Razz Mad Razz






َ ربَّنَا ظَلَمْنَا أَنفُسَنَا وَإِن لَّمْ تَغْفِرْلَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ



avatar
زهرة الجبل
مديرة المنتدى


http://tears00.own0.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى